lördag 15 november 2008

Studier vs. Födelsedagar

Novermber har gått snabbt hittills. I Albany har de int hänt något speciellt under de senaste veckorna. Har suttit i bibban, läst, skrivit, jobbat med uppgifter. Har försökt "stay on top of the readings" så att hänger med på lektionerna och inte behöver oroa mig så mycket för sluttenterna. Det har fortsatt att gå bra, och kurserna känns fortfarande intressanta. Har hittills läst en hel bunt av romaner, Dostojevskis Brott och Straff, Dantes Purgatory (om de sju dödssynderna), Kafkas Metamorhposis och the Penal Conoly, Beccarias On Crime and Punishment och ett par böcker av vår professor. Känns som jag har lärt mig otroligt mycket om straffhistoria, filosofi etc. Den här veckan fick vi klart ett grupp-projekt i samma kurs, kändes skönt. På måndag måste jag ta itu med nästa projekt.

Bortsätt från läsande och ett par söndagar i bibban, har det nog varit annat program också. Två kvällar har vi legat med Jen och Kari i Jens föräldrars "hot tub" (liten bubbelpool på gården). Vi har firat två födelsedagar, gått på bio och fixat mat med utisarna hos oss.

Förra veckas lördag var de Mollys 25-års fest. Hon hade tjej-middag hemma hos sig. Molly och Christine bor lite längre ner på samma gata och är god vänner till Jen.


Birthdaygirl, Molly



(alls kameror var på självutlösare på gruppbilden, fungera otroligt bra!)




Tyckte att de var en ganska rolig idé att samla foton. Glasskaka, mums!



Alla verkade ha roligt, speciellt Molly vilket förstås var de allra viktigaste.

På söndagen fixade vi mat hemma hos oss med 10 utisar. Pasta, maletköttsås, sallad och bananer i ugnen. Överraskad att allt gick så smidigt och bra även om vi var så många. Det blev jätte gott och speciellt de andra, som inte har möjlighet att kocka annars var nöjda.

På tisdag fyllde Jens kusin 25 år. Vi gick ut till en bar, åt chicken wings och tog det lugnt.



Kenny, Christine, Jen, Daniel och jag.

Idag är UAlbanys amerikan football team i final, och det är hemmamatch. Jag är inte helt säker, men tror att det är fråga om vem som vinner delstats ligan. Ju mera man lär sig om sporten desto intressantare blir det. Det handlar långt om taktik och om att känna sin motståndare och hur de spelar. Matchen består av fyra sett á 14minuter, varav två spelas i "defense" och två i "offense". Vet inte om jag skulle gå på en Giants-match, men Universitets-football är helt roligt att titta på! Nästa vecka är ännu ganska vanlig, sen är det thanksgiving och sen är det redan december. Helt otroligt.

Inga kommentarer: